GİRİŞİMCİLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİNİN BAŞARISI

Trakya Üniversitesi Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nün ulusal paydaş olarak yer aldığı, Havsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Erasmus KA2 Eylem Planı çerçevesinde hazırlanan “European Learning Innovation for Sustainable Training’’ başlıklı proje Avrupa Birliği Proje Komisyon Merkezi tarafından başarılı bulunmuş ve mali desteğe hak kazanmıştır.

Projenin toplam bütçesi € 452,659,00’dur. Proje koordinatörü; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Dr. Murat Yorulmaz, Trakya Üniversitesi Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü adına Doç. Dr. Ayhan Aytaç’tır. Projenin uygulanması aşamasından sorumlu uzmanlar ise; Yrd. Doç. Dr. Hakan Yaş, Öğr. Gör. Yasin Usta ve Öğr. Gör. Umut Akduğan’dır.

Proje, Türkiye’den başvurulan projeler arasında başarılı olan iki projeden biri olması sebebi ile önem arz etmektedir. Projede paydaş olarak yer alan ülkeler arasında İtalya, İspanya, Portekiz, İsviçre, Avusturya, Yunanistan ve Bulgaristan yer almaktadır. Projenin temel amacı, hedef grubu açısından kırsal kesimde yetişkin eğitiminde mesleki eğitim adına farklı uygulamaları bir araya getirmek, ortak bir veri tabanı ile model oluşturmak ve bu hususta farkındalık yaratmaktır. Projenin amacı çerçevesinde ortaklar arasında planlandığı şekilde uygulamalı eğitim seminerleri düzenlenecektir. Proje süresi 2 (iki) yıl olup proje çalışmalarına Ocak ayında İtalya’nın Bari kentinde yapılacak açılış toplantısı ile başlanacaktır.
Bu içerik 26.11.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 536 kez okundu.